Din vagn
Stäng alternativ Ikon

Sekretess och cookies

1. Information om hantering av personuppgifter

HONN skyddar din integritet och vi vill att du ska känna dig säker när du skickar din information till oss, vilket till exempel innebär att vi hanterar dina personuppgifter på ett sätt som tar hänsyn till din integritet. Denna sekretesspolicy beskriver vilka personuppgifter vi samlar in från dig och hur vi använder dina personuppgifter. Sekretesspolicyn beskriver också dina rättigheter och hur du kan utöva dem. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

 

2. Vilka personuppgifter samlas in av HONN OCH VAD ÄR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER?

När du besöker HONNs webbsidor som en identifierad kund, köper våra produkter eller tjänster eller är i kontakt med oss för någon anledning, samlar vi in din personliga information som fullständigt namn, adress, e-postadress, telefonnummer, personnummer, betalningsinformation, köp -, order- och användningshistorik, IP-adress, bilder och annan fallrelaterad information (såsom information som tillhandahålls i kontakt med vår kundtjänst).

Bearbetning av personuppgifter betyder all drift som utförs på personuppgifter såsom insamling, anpassning, ändring, lagring, konsultation, tillgängliggörande, begränsning, radering eller förstörelse.

 

3. HUR ANVÄNDER VI PERSONUPPGIFTERNA?

Vi använder dina personuppgifter för att bedriva vår verksamhet och leverera de produkter och tjänster vi tillhandahåller. Vi använder också informationen för att skapa en bättre upplevelse när du besöker webbplatsen och informerar dig om ditt konto och dina produkter. Dessutom använder vi personuppgifter för marknadsföringsaktiviteter och för att visa mer relevanta annonser om våra produkter.

HONN behandlar personuppgifter i syfte att tillhandahålla relevant innehåll på webbplatsen www.honn.se, till exempel för att säkerställa att innehållet på webbplatsen presenteras effektivt på din enhet enligt dina önskemål. Behandlingen är nödvändig för att driva vårt och ditt legitima intresse av att tillhandahålla information och tjänster på webbplatsen. De personuppgifter som behandlas är information om hur du interagerar med oss, till exempel hur du använder våra tjänster, svarstid på sidan, nedladdningsfel, hur du nått och lämnat tjänsten, enhetsinformation, t.ex. IP-adress, webbläsarinställningar, operativsystem, plattforms- och skärmupplösning, nationella inställningar och språkinställningar. Personuppgifterna kommer att sparas från insamlingstidpunkten och 36 månader därefter.

HONN behandlar personuppgifter i syfte att tillhandahålla ett användarkonto på www.honn.se för att ge tillgång till olika tjänster som nyheter, inspiration och erbjudanden, exklusiva evenemangsinbjudningar och digital köphistorik. Behandlingen är nödvändig för att slutföra avtalet med dig. Om informationen inte tillhandahålls kan våra åtaganden inte uppfyllas och vi tvingas därmed vägra medlemskap. Personuppgifterna sparas tills du som kund väljer att avsluta prenumerationen / lämna kundklubben. Köphistoriken kan behållas längre om det krävs enligt lag.

HONN behandlar personuppgifter i syfte att hantera beställningen och administrationen av ditt köp och efterföljande tjänst. Behandlingen är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla våra skyldigheter enligt köpeavtalet. Om informationen inte tillhandahålls kan våra åtaganden inte uppfyllas och vi tvingas därför vägra ditt köp. Personuppgifterna kommer att sparas tills köpet har slutförts, inklusive leverans och betalning, och under en period av 36 månader därefter för att hantera eventuella klagomål och garantifrågor.

HONN behandlar personuppgifter i syfte att sälja produkter i våra butiker, till exempel för att hantera inköp, beställningar och betalningar. Behandlingen är nödvändig för genomförandet av avtalet med dig. Om informationen inte tillhandahålls kan våra åtaganden inte uppfyllas och vi tvingas därför vägra ditt köp. Personuppgifterna kommer att sparas tills köpet har slutförts, inklusive leverans och betalning, och under en period av 36 månader därefter för att hantera eventuella klagomål och garantifrågor.

HONN behandlar personuppgifter i syfte att förebygga och utreda brott mot företaget, för att förhindra och utreda hot, stölder och inbrott i våra egna butiker. Behandlingen är nödvändig för att driva vårt legitima intresse av att förebygga och utreda brott mot företaget. De personuppgifter som behandlas är videoinspelningar från kameraövervakning. Personuppgifterna kommer att sparas från insamlingen och en period på två månader därefter.

HONN behandlar personuppgifter i syfte att förbättra produkter, för att hantera garantier, klagomål, och för kvalitet och produktförbättring. Bearbetningen är nödvändig för att fortsätta vårt och ditt legitima intresse av att tillhandahålla felfria produkter. Personuppgifterna kommer att lagras under ärendehanteringsperioden och under en period av 6 månader därefter för att svara på eventuella uppföljningsfrågor från kunden om hur ärendet hanterades.

HONN behandlar personuppgifter i syfte att hantera kundservicefrågor, som att kommunicera med dig och svara på förfrågningar som tas emot av kundtjänst eller andra digitala kanaler (inklusive sociala medier) och undersöka klagomål och supportärenden. Behandlingen är nödvändig för att driva vårt och ditt legitima intresse av att hantera kundservicefrågor. Personuppgifterna kommer att lagras under ärendehanteringsperioden och under en period av 6 månader därefter för att svara på eventuella uppföljningsfrågor från kunden om hur ärendet hanterades.

HONN behandlar personuppgifter i syfte att uppfylla juridiska skyldigheter som att följa tillämplig lagstiftning, såsom redovisningsrätt och GDPR. Personuppgifter lagras i 7 år enligt bokföringslagen.

HONN behandlar personuppgifter i syfte att marknadsföra våra produkter, t.ex. för att kommunicera relevant information om våra produkter och tjänster till dig, liksom för marknadsföring eller kampanjer relaterade till våra produkter, eller produkter och tjänster som tillhandahålls eller marknadsförs av våra partners. Bearbetningen är nödvändig för att driva vårt legitima intresse av att marknadsföra våra produkter och erbjudanden. Personuppgifterna kommer att lagras under kundrelationen eller tills du meddelar att du inte längre vill ta emot sådan kommunikation.

 

4. HUR SAMLAR VI IN OCH BEHANDLAR DINA PERSONUPPGIFTER?

Vi får vissa personuppgifter direkt från dig, till exempel när du skapar ett konto, prenumererar på ett nyhetsbrev, registrerar dig för ett evenemang, köper en produkt eller kontaktar oss för kundtjänst. Vi samlar in vissa personuppgifter genom att registrera hur du interagerar med vår webbplats, till exempel med hjälp av teknologi som cookies.

Ibland samlar vi också in personuppgifter från tredje part. Exempel på källor från tredje part, som kan variera över tiden, är leverantörer av betalningstransaktioner, tjänsteleverantörer som tillhandahåller data så att vi kan anpassa vår internetmarknadsföring, samt partners vi samarbetar med för att ordna evenemang.

 

5. När kan vi dela din information?

HONN delar endast din personliga information när detta är ett lagligt krav eller på annat sätt när det är tillåtet enligt lag. I vissa fall kan vi använda en personlig informationsassistent för att hjälpa oss med vår marknadsföring eller för att behandla avtal och beställningar. Företag som hjälper oss i dessa fall kan vara frakt- och logistikföretag, bank- och kreditkortsföretag eller leverantörer inom marknadsföring. I sådana fall har vi ingått ett personuppgiftsrådgivningsavtal som säkerställer att det finns säkerhetsåtgärder på plats för att skydda dina uppgifter. När vi delar din information kommer dessa att användas för samma ändamål som vi ursprungligen samlade in dem.

 

HONN minimerar överföringen av personuppgifter till ett land utanför EU / EES, och i fall där systemstöd och underhåll sker, sker detta i enlighet med särskilt höga standarder och avtal.

 

 

Vi delar också dina personuppgifter med vissa företag som är självständigt personligt ansvariga, vilket innebär att de kontrollerar hur informationen ska behandlas, till exempel myndigheter eller företag som erbjuder oberoende betalningslösningar eller allmän godstransport.

 

 

6. HUR KOMMER DU TILL OCH VERIFIERAR DINA PERSONUPPGIFTER?

Du kan få tillgång till dina personuppgifter som samlats in av HONN genom att kontakta oss per telefon eller adressen som anges i avsnittet Kontakta oss nedan. Vi svarar på frågor om tillgång till dina personuppgifter eller radering av data inom 30 dagar. Om du har ett konto kan du också verifiera eller ändra en del av dina personuppgifter genom att komma åt ditt konto på vår webbplats.

 

7. HUR SPARAR VI PERSONUPPGIFTERNA?

Vi förvarar dina personuppgifter på ett sätt som tillåter identifiering av dig inte längre än vad som är nödvändigt för de ändamål för vilka personuppgifterna behandlas. Vi behandlar och behåller dina personuppgifter så länge som krävs för att uppfylla våra avtalsavtal med dig. Vi lagrar också dina personuppgifter för andra ändamål, såsom redovisning och bedrägeribekämpning. För dessa ändamål sparas dina personuppgifter bara så länge det är nödvändigt för ändamålet eller så länge som är nödvändigt för att följa gällande lagar.

 

8. DINA RÄTTIGHETER 

Vi på HONN vill alltid vara transparenta med hur vi behandlar dina uppgifter. För att få tillgång till din personuppgiftsbehandling har du rätt att begära åtkomst till din information via ett registerutdrag. Om vi får en begäran från dig kan vi begära ytterligare information för att säkerställa att vi tillhandahåller informationen till rätt person. En begäran om registrering måste undertecknas skriftligen från dig. Du har också alltid rätt att begära att din personliga information korrigeras.

 

Du kan begära att din information raderas i den utsträckning som överensstämmer med tillämplig lag och i enlighet med avtal som ingåtts med dig och vi kommer naturligtvis alltid att göra vårt bästa för att tillgodose din begäran om radering. Du har också rätt att invända mot vår behandling (till exempel om någon av de insamlade uppgifterna är felaktig). I vissa fall kan HONN inte uppfylla din begäran om radering om uppgifterna krävs för att följa tillämplig lag. Din personliga information kan inte behandlas för direkt marknadsföring eller profilering om du motsätter dig sådan behandling. Du har också rätt att när som helst dra tillbaka ett givet samtycke och att vägra någon form av marknadsföring.

 

 

9. COOKIES 

HONN använder cookies och liknande tekniker för att driva vår webbplats och för att underlätta viss datainsamling. Cookies är små textfiler som överförs till din enhet. Webbplatsen använder två olika typer av cookies: sessionscookies som bara lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare och ihållande cookies sparade för framtida besök. Vi använder cookies för att analysera webbplatsens prestanda, anpassa den efter dina preferenser och för att analysera din användning av tjänsterna. Vi använder också cookies för att rikta relevant marknadsföring mot dig. Webbplatsens funktionalitet är till viss del beroende av sessionscookies, till exempel för att underlätta navigering på webbplatsen och i webbutiken. För mer information om använding av kakor och liknande teknologi, se vår cookiepolicy.

 

Du kan ändra inställningarna i din webbläsare eller enhet för att hantera användning och omfattning av cookies. Använd hjälpfunktionen i din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du ändrar dessa inställningar. Du kan till exempel välja att blockera alla cookies, endast acceptera förstapartscookies eller ta bort cookies när du stänger din webbläsare. Observera att vissa funktioner på vår webbplats inte fungerar korrekt om du blockerar eller tar bort cookies.

 

 

10. SÄKERHET FÖR DINA PERSONUPPGIFTER  

På HONN ser vi till att din personliga information hanteras i enlighet med specifika säkerhetsåtgärder för att skydda personuppgifter mot obehörig eller obehörig åtkomst till informationen. Hos HONN hanteras endast den information som krävs och endast av de personer som behöver den för att ge bästa service till våra kunder.

 

11. Klagomål och tillsynsmyndighet

Om du känner att vi har behandlat din personliga information felaktigt kan du alltid kontakta oss på HONN. Datainspektionen är ansvarig för brottsbekämpning av personuppgifter och den person som anser att det finns felaktig hantering av personuppgifter kan göra klagomål till datainspektionen.

 

12. KONTAKTA OSS

FJM SWEDEN AB, registrerat på Svenska företagsregistreringskontoret med registreringsnummer 556929-2138 och adress Box 3078, 103 61 Stockholm, är personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter. Vi följer svensk dataskyddslagstiftning.

Kommentarer eller frågor angående denna integritetspolicy eller frågor angående Honns behandling av dina personuppgifter kan skickas till :

 

contact@honn.se